Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911 in Conserve
27 Aug 2017 | 43013 vizualizari
Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

De multi ani tot imi doream sa fac tocana de legume de savurat iarna cand e frig si tot ii sarea randul. Insa de data aceasta am zis gata, trebuie neaparat sa fac. Si am facut. M-am inspirat de la Miuta https://www.bucataras.ro/retete/tocana-de-legume-cu-orez-pentru-iarna-25357.html , dar am modificat cate ceva asa dupa gustul meu, am adaugat legume in plus ceea ce a facut tocana foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg telina, patrunjel, pastarnac
  • 1,5 kg rosii
  • 500 ml ulei
  • 300 g orez
  • sare grunjoasa
  • 1 lgt piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 legatura frunze patrunjel

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc.

Gogosari se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri. Intr-o oala de inox (in care se va fierbe toata tocana) se pun gogosarii la calit in ulei. Se amesteca din cand in cand pana isi lasa sucul si se deschid la culoare.

Morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Separat se pun impreuna la calit in ulei.

Intre timp rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja. Se taie in cubulete.

Peste gogosari se pune ceapa calita, se amesteca, se adauga amestecul de legume si apoi rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit sa fiarba pana scade putin zeama si se inmoaie legumele.

Orezul se fierbe separat in apa cu sare, doar pe jumatate. Se stecoara, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Se toarna orezul peste tocana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si boabele de piper si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba pana scade zeama si iese uleiul la suprafata.

Cand este gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine dupa care se toarna in borcanele in prealabil spalate si sterilizate.

Se capacesc borcanele apoi se pun la dustulit timp de o ora. Se pun in paturi la caldura pana se racesc apoi se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii uscate, conservate in ulei

Postat de privatelaura

Rosii uscate, conservate in ulei

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2...

Citeste continuarea

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Postat de lia

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2017, 20:00
Eu vreau si pe caldura
la 27.08.2017, 20:21
la 27.08.2017, 20:36
Sigur incap si niste coaste pe aici....
la 27.08.2017, 20:58
Uite ca eu nicioada nu am pus nici patrunjel verde, nici telina, patrunjel, pastarnac, dar in rest stiu cat este de gustoasa! Bravo Mirelusa!
la 27.08.2017, 20:58
Pffff, e bună și la vară și la ger! Unde ziceai că ai cămara???

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking