Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612 in Porc
24 Mai 2016 | 3491 vizualizari
Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Daca ati sti voi cat de bun este acest preparat, cat de savuros. Acum ceva timp, am vazut la Simona (Pumpkin Mona) o tocana asemanatoare si am zis ca o voi pregati si eu intr-o zi, cand nu mai stiu ce sa pregatesc. Ea a folosit alte ingrediente, dar ideea de la ea a pornit (pupici Simonel). Totul s-a combinat perfect, a fost ideala pentru un pranz copios in familie!

Ingrediente

  • Pentru tocana:
    • 600 gr spata de porc
    • 1 borcan mic de ciuperci taiate
    • 60 gr bacon
    • 1 ceapa
    • 1 ceapa verde
    • 1 ardei mic kapia
    • 1 morcov
    • 1 lingura pasta de tomate
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 3 crengute patrunjel verde
    Pentru piure:
    • 6 cartofi potriviti
    • 1 morcov mic
    • 1 lingura unt
    • 2-3 linguri smantana
    • sare
    • 3 linguri fulgi de parmezan
    • unt pentru uns vasul

Mod de preparare

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem cubulete. Morcovul il decojim, il taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem carnea, o rumenim usor pe toate partile. Adaugam ciupercile, la innabusim 1-2 minute, apoi punem ceapa, ardeiul, kapia si ceapa verde. Amestecam totul, punem o cana si jumatate cu apa si lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut pe jumatate lichidul, incorporam baconul si pasta de tomate. Dam gust cu sare si piper. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam tocana deoparte.  Tocam patrunjelul verde marunt, il adaugam peste si amestecam. Cat timp tocana scade, punem si piureul la foc: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Morcovul il decojim si il taiem rondele mici. Intr-o cratita punem cartofii si morcovul, ii acoperim cu apa. Ii punem pe foc si cand incep sa fiarba, punem putina sare. Ii incercam si cand sunt fierti, ii tragem de pe foc si scurgem apa. Punem untul, smantana si ii zdrobim pana obtinem un piure, dar nu foarte fin. Adaugam 2 linguri fulgi de parmenzan, amestecam. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de sare. Ungem un vas termorezistent cu unt, rasturnam tocana. Punem piureul cu lingura, usor si il nivelam. Ii facem cateva dungi cu o furculita, iar deasupra presaram lingura de fulgi de parmezan ramasa. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca. Servim calda, fie simpla, fie cu muraturi. Noi am ales sa o servim cu o salata de varza murata...Mmmm, grozava! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Escalop Zingara

Postat de Lia1

Escalop Zingara

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm. Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se...

Citeste continuarea

Varza cu costita de porc afumata

Postat de AdrianUdrea

Varza cu costita de porc afumata

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2016, 19:38
Ce tocana gustoasa ai facut!
la 24.05.2016, 19:41
Ador tocanitele astea acoperite cu piure de cartofi!! Si cu parmeza
la 24.05.2016, 19:41
Multumesc Rahela
la 24.05.2016, 19:42
Simona, sper ca ai citit in introducere ca de la tine a pornit totul . Pupici
la 24.05.2016, 19:58
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking