Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
22 Apr 2018 | 1924 vizualizari
Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives

Ingrediente

  • Pentru tocana:
  • 3-5 linguri de ulei
  • 1 1/2 kg carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 4 tije telina
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 500 ml vin rosu sec
  • 300 ml supa de vita (se poate obtine din cub concentrat)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 lingurita mac
  • Pentru sosul de hrean:
  • 400 grame crema de branza
  • 4 linguri hrean ras
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 2 lingurite otet din vin alb
  • 8 linguri chives tocat
  • Pentru servit:
  • piure de cartofi
  • salata verde

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.

Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza.

Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de vita in ture, pe toate partile cateva minute, pana devine brun-aurie, dar nu este gatite complet. Se transfera pe o farfurie.

In aceeasi caserola, se adauga legumele si cimbrul. Se gatesc 10 minute la foc mediu sau pana incep sa se inmoaie. 

Separat, se incalzesc vinul si supa de vita. 

Se adauga carnea inapoi in caserola, impreuna cu faina. Se amesteca si dupa cateva minute se adauga vinul si supa. Se amesteca, se adauga pasta de tomate, piper si macul. Sare se adauga numai daca este nevoie. 

Se acopera cu un capac si se transfera in cuptor. Se gateste 3 ore.

Pentru sosul de hrean, se amesteca toate ingredientele si se serveste rece impreuna cu tocana, piure de cartofi si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu legume

Postat de eumimi

Friptura de vitel cu legume

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...

Citeste continuarea

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Postat de Satisfyyourcravings

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.  Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2018, 18:44
la 22.04.2018, 18:48
la 23.04.2018, 05:42
la 23.04.2018, 07:50
la 23.04.2018, 11:04
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking