Ingrediente
- 2 pui familisti, cca 3.5 kg
- 2 kg rosii
- 1 kg ardei capia
- 1 kg ceapa
- 1/2 kg usturoi verde
- 1 kg cartofi
- 300 ml ulei
- 1 l apa
- 2 pahare vin Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon
- sare
- piper
- frunze de patrunjel si telina
Mod de preparare
Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele pregatim focul cu lemne,asezam ceaunul sa se incinga,punem uleiul apoi bucatelele de carne,adaugam sare si amestecam sa se inabuse bine toata carnea, dupa 1/2 de ora de amestecat,adaugam vinul, punem capacul peste ceaun,cca 10 min,apoi adaugam,ceapa, usturoiul,ardeiul si lasam cca 30 min, continuam sa amestecam. Apoi adaugam si cartofii si apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile.
Lasam sa scada suficient,tragem ceaunul de pe foc si adaugam frunzele de patrunjelul si telina.Am servit cu mamaliga.sa aveti pofta daca va tenteaza sa incercati.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana la ceaun, pe foc de lemne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|