Ingrediente
- 750 g pulpa porc
- 1,270 ceafa porc
- 5 morcovi
- 400 g ceapa rosie
- 400 g ceapa alba
- 6 ardei grasi
- 1 ardei capia rosu ( doar unul era copt)
- 1,5 kg rosii
- usturoi cca 100 g
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei cca 300-400 ml
- apa
Mod de preparare
Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul rondele, rosiile bucati mai mari si usturoiul pe jumatate. Am incins bine tuciul wok, am adaugat 200 ml ulei si am calit cca 6-7 min bucatele de carne, le-am scos, am schimbat uleiul si am pus la calit ceapa cu un praf de sare, cand a inceput sa devina sticloasa am adaugat morcovul si ardeiul, am adaugat cca 300 ml apa, am asezat capacul pe tuciul wok si am lasat sa fierba bine legumele, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca ( si tot am patit-o, un pic de lipitura, asa ca la foc de lemne, cu un pic de gust afumat). Dupa ce legumele sau patruns bine, am adaugat carnea si rosiile si am lasat sa fiarbaine, cca 30 min, la final am adaugat usturoiul, boiaua dulce, am potrivit de sare si piper, am mai lasat sa fiarba cca 15 min. La final am presarat patrunjel verde. Am servit cu mamaliga, muraturi si castraveti murati. Sa ne fie de bine !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana sau ceaunata-wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|