Tocana sau ceaunata-wok

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
15 Aug 2021 | 3547 vizualizari
Tocana sau ceaunata-wok

De fapt nici nu stiu daca e o tocana,stiu doar ca e cu ''leguma''mea preferata carnea de porc si cu legume din gradina mea. Deci pot sa-i zic ca e o tocana bio, desi chestia asta cu bio ma enerveaza la culme. Atata timp cat planeta asta este super poluata nu poti sa mai ai pretentia ca ceva e bio 100%, dar asta e o alta discutie, punem bio si hop si pretul pe masura. In fine, nu asta esta ''tema'' retetei, era doar despre satisfactia de ati culege propriile roade, dupa ore, zile pe munca si mai ales ca trebuia sa ne testem noua achizitie, un fel de ceaun-wok mai mare, mai greu, dar care a facut treaba buna .Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

Ingrediente

  • 750 g pulpa porc
  • 1,270 ceafa porc
  • 5 morcovi
  • 400 g ceapa rosie
  • 400 g ceapa alba
  • 6 ardei grasi
  • 1 ardei capia rosu ( doar unul era copt)
  • 1,5 kg rosii
  • usturoi cca 100 g
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei cca 300-400 ml
  • apa

Mod de preparare

Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul rondele, rosiile bucati mai mari si usturoiul pe jumatate. Am incins bine tuciul wok, am adaugat 200 ml ulei si am calit cca 6-7 min bucatele de carne, le-am scos, am schimbat uleiul si am pus la calit ceapa cu un praf de sare, cand a inceput sa devina sticloasa am adaugat morcovul si ardeiul, am adaugat cca 300 ml apa, am asezat capacul pe tuciul wok si am lasat sa fierba bine legumele, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca ( si tot am patit-o, un pic de lipitura, asa ca la foc de lemne, cu un pic de gust afumat). Dupa ce legumele sau patruns bine, am adaugat carnea si rosiile si am lasat sa fiarbaine, cca 30 min, la final am adaugat usturoiul, boiaua dulce, am potrivit de sare si piper, am mai lasat sa fiarba cca 15 min. La final am presarat patrunjel verde. Am servit cu mamaliga, muraturi si castraveti murati. Sa ne fie de bine !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana sau ceaunata-wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Dovlecel umplut cu carne toacata de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...

Citeste continuarea

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de Ina

Tigaie picanta cu piept de pui

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2021, 01:25
la 15.08.2021, 08:49
De aici bineinteles ca gustam !!!!! Imi place de Valicat de meticulos se uita la foc cu ochelarii pe nas !!! Treaba serioasa , dom-le !!!
la 15.08.2021, 09:02
la 15.08.2021, 10:07
Mama mama! Ce bunatate!
la 15.08.2021, 10:50
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking