Ingrediente
- 5 ardei grași, copți
- 4 roșii
- 3 cepe
- 3 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- sare
- piper
- cimbru
- Pentru servit:
- smântână grasă
- mămăliguță
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă.
Se curăță cepele, se spală, se taie julienne și se călesc la foc mic, în ulei suficient.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie felii subțiri și se călesc ușor peste ceapă, la foc mic. Se adaugă un pahar cu apă și se lasă cratița la fiert înăbușit, la foc mic.
Se adaugă în cratiță ardeii copți, rulați, ca și cum ar fi întregi și se mai ține mâncarea la foc mic înăbușit, timp de 8-10 minute. Se adaugă în cratiță și zeama lăsată de ardei.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. După încă 3-4 minute de fiert la foc mic, înăbușit, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se acoperă cratița cu un capac și se servește tocănița (presărată cu pătrunjel tocat) cu smântână și mămăliguță caldă, alături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|