Ingrediente
- 8 ardei copti
- 2 cepe
- o lingura bulion de casa
- o lingura de faina
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel verde
- cativa catei de usuroi
Mod de preparare
Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita.
Daca ii avem la congelator, ii scoatem cu cateva ore inainte sa se dezghete sau folositi programul pentru dezghetare de la microunde. Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina ( pe care o dizolvam cu 2-3linguri de apa, pntru a nu se face cocolase), completam cu apasi lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi si adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, si mai lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce. Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.
Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti- de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|