Tocanita de ardei copti si vinete

Postat de simona72 in Mancaruri de post
5 Aug 2013 | 15761 vizualizari
Tocanita de ardei copti si vinete

Este o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie, o pregatea bunica si o matusa din partea tatalui de undeva din Moldova... Nu este vara sa nu o fac si eu, ca si garnitura langa o friptura s-au simpla ca si mancarica de post.

Ingrediente

  • 1 kg ardei kapia
  • 4-5 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 vanata
  • 1 cutie rosii taiate cuburi
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.

Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o taiem cuburi de aproximativ 1-2 cm, o pudram cu sare si o lasam 10 minute. Adaugam ardeiul kapia pregatit dinainte, pasta de gogosari, 1 cescuta apa si lasam sa fiarba 30 minute. Cand mancarea este aproape gata adaugam vanata taiata cuburi si rosiile de la cutie. Lasam pe foc inca 20 minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti si vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de vara cu ciuperci

Postat de COSTEO

Tocanita de vara cu ciuperci

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat...

Citeste continuarea

Tocanita de legume

Postat de COSTEO

Tocanita de legume

Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa rece cu sare ,dupa ce au fiert se lasa la scurs  de apa . Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit,impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 17:58
Buna tocanita!
Ca zacusca
la 05.08.2013, 17:59
Are un gust minunat! Avem şi noi făcut!
la 05.08.2013, 18:00
Buna!!
la 05.08.2013, 18:00
Ca bine zici Meri, ca si zacusca
la 05.08.2013, 18:01
Cred si eu Padre, aveti de toate in gradina

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking