Ingrediente
- 1.5 kg pulpa berbecut
- 100 gr kaizer afumat -de casa
- 3 cepe galbene
- 3 bucati usturoi verde
- 2 rosii
- 2 tije telina verde Apio
- 1 legatura leurda verde
- 1 lingura pasta Kapia
- 1 lingura untura porc proaspata
- sare roz de Hymalaia
- piper
- faina de porumb pentru mamaliga
- salata :
- rosii
- ceapa rosie
- castraveti
- salata verde
- otet mere
- sare
- ulei masline
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala.
- Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ].
- Maruntiti ceapa galbena.
- Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati.
- Maruntiti si telina, rosiile si usturoiul verde.
- Adugati-le peste carne, impreuna cu pasta de ardei kapia.
- Se pune si lingura de untura, o cana cu apa si se seteaza aparatul pe functia stew, timp de 45 minute.
- Dupa acest timp, am mai setat inca 45 minute de preparare [ am pus inca 1/2 cana cu apa ]. Am dorit sa fie bine patrunsa si moale carnea din tocanita.
- Pregatind mai indelungat si legumele, acestea s-au ,,topit'' si au format un sos delicios.
- Spalati leurda si o tocati fasii.
- In ultimele 10 minute de preparare, gustati si adugati sare daca este necesar. Piparati, puneti si leurda.
- Cu faina de porumb si sare, preparati o mamaliguta pentru garnitura.
- Noi am servit tocana de berbecut cu mamaliguta si salata.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|