Tocanita de berbecut cu leurda

Postat de mihaelar63 in Oaie
10 Apr 2017 | 4717 vizualizari
Tocanita de berbecut cu leurda

  Am preparat aceasta tocanita la Multicooker-ul Phillips. Nu am folosit ierburi- mirodenii. Am mizat pe carnea gustoasa si legumele de calitate.  Am pus ingredientele in interior si le-am lasat sa se pregateasca frumusel. In acest timp, m-am ocupat de alte parti administrative.  

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa berbecut
  • 100 gr kaizer afumat -de casa
  • 3 cepe galbene
  • 3 bucati usturoi verde
  • 2 rosii
  • 2 tije telina verde Apio
  • 1 legatura leurda verde
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura untura porc proaspata
  • sare roz de Hymalaia
  • piper
  • faina de porumb pentru mamaliga
  • salata :
  • rosii 
  • ceapa rosie 
  • castraveti 
  • salata verde 
  • otet mere 
  • sare 
  • ulei masline 

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ].
  3. Maruntiti ceapa galbena.
  4. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati.
  5. Maruntiti si telina, rosiile si usturoiul verde.
  6. Adugati-le peste carne, impreuna cu pasta de ardei kapia.
  7. Se pune si lingura de untura, o cana cu apa si se seteaza aparatul pe functia stew, timp de 45 minute.
  8. Dupa acest timp, am mai setat inca 45 minute de preparare [ am pus inca 1/2 cana cu apa ]. Am dorit sa fie bine patrunsa si moale carnea din tocanita.
  9. Pregatind mai indelungat si legumele, acestea s-au ,,topit'' si au format un sos delicios.
  10. Spalati leurda si o tocati fasii.
  11. In ultimele 10 minute de preparare, gustati si adugati sare daca este necesar. Piparati, puneti si leurda.
  12. Cu faina de porumb si sare, preparati o mamaliguta pentru garnitura.
  13. Noi am servit tocana de berbecut cu mamaliguta si salata.

  Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Postat de simona72

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...

Citeste continuarea

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Postat de simona72

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2017, 23:27
Ce buna trebuie sa fie!
la 10.04.2017, 23:31
Foarte buna!
la 10.04.2017, 23:56
Delicioasa a fost !!!
la 11.04.2017, 01:15
buna buna
la 11.04.2017, 03:53
O bunatate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking