Ingrediente
- Calamari (500 gr)
- 1 ceapa mare
- 1/2 adei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie bine coapta
- 3 linguri pasta de rosii
- sos picant
- sare, piper, boia iute, curry
- ulei de masline
- foaie de dafin
- 1 pahar de vin alb
- concentrat -supa fructe de mare
- coriandru proaspat
- Garnitura:
- 1,5 cani orez basmati
- 3 cani apa
- sofran (cucurma)
Mod de preparare
Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite;
Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde.
Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie; adaugam sare, piper, boia, curry, foaie de dafin, sos picant si usturoi tocat marunt;
Adaugam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul. Lasam sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare. Acoperim si lasam sa fiarba.
Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem.
Servim alaturi de orez cu sofran.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de calamari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|