Tocanita de calamari

Postat de cristeena20 in Fructe de mare
1 Mar 2020 | 3766 vizualizari
Tocanita de calamari

Reteta asta o fac destul de des si mereu schimb ceva la ea-de data asta am gatit-o in vasul meu preferat-tajine. Dar se poate face in orice tigaie-cratita cu capac. 

Ingrediente

  • Calamari (500 gr)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 adei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie bine coapta
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sos picant
  • sare, piper, boia iute, curry
  • ulei de masline
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat -supa fructe de mare
  • coriandru proaspat
  • Garnitura:
  • 1,5 cani orez basmati
  • 3 cani apa
  • sofran (cucurma)

Mod de preparare

Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite;

Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde.

Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie; adaugam sare, piper, boia, curry, foaie de dafin, sos picant si usturoi tocat marunt; 

Adaugam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul. Lasam sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare. Acoperim si lasam sa fiarba.

Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem.

Servim alaturi de orez cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de calamari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Creveti marinati la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la cuptor

Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...

Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de oanapl

Paella cu fructe de mare

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2020, 18:04
As gusta si eu
la 01.03.2020, 18:16
la 01.03.2020, 19:03
Cai din astia de mare am calarit si eu...
la 01.03.2020, 19:05
la 01.03.2020, 19:14

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking