Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa

Postat de Dya in Pui
16 Apr 2014 | 28971 vizualizari
Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa

Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa este un fel de mâncare tradițional românesc, îndrăgit pentru simplitatea și savoarea sa. Această rețetă combină ingrediente de bază precum cartofii și aripioarele de pui, transformându-le într-o mâncare reconfortantă, plină de arome. Tocănița este adesea preparată în timpul sezonului rece, fiind considerată o mâncare satioasă și hrănitoare. Rețeta este flexibilă, permițând adăugarea diferitelor legume și condimente pentru a se potrivi preferințelor fiecărei familii.

Ingrediente

  • Ingrediente Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa
  • 300 gr cartofi curatati de coaja
  • 8 aripioare de pui
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o legatura de ceapa verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 ml supa de pui
  • sare dupa gust
  • o legatura cu patrunjel sau marar verde

Mod de preparare

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa

Rumenim aripioarele, adaugam legumele tocate si le calim usor, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam supa de pui si cartofii taiati cuburi. Fierbem totul la foc potrivit, cat sa se patrunda cartofii, saram dupa gust si coloram cu suc de rosii. Lasam pe foc pana ce sosul format are aspect legat. La sfarsit presaram verdeturile tocate marunt. Servim alaturi de mamaliguta si muraturi asortate. Recomandam si aripioare lipicioase

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu aripioare de pui reteta ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Postat de gabrielacuisine

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie. Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa...

Citeste continuarea

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2014, 22:59
tare buna
la 16.04.2014, 23:00
Cea mai buna
la 16.04.2014, 23:11
Buuuna!
la 16.04.2014, 23:20
Multumesc!
la 16.04.2014, 23:20
Harnicuta esti!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking