Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
14 Mar 2014 | 4041 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

Daca ar fi dupa mine chimenul ar trebui sa fie obligatoriu in tocanita de cartofi . Farfuria face parte din cele de ,, zestre '' .de la Maica [ bunica] .

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carnati
  • 2 cepe
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita marar uscat
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .

Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.

Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari  se pun si ei la calit.

Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara .

Adaugati  sare   , mararul ,pasta de arde dulce si cea iute si amestecati .

Se complecteaza  cu   zeama ceaiului de chimen cat cartofii sa fie acoperiti si se fierbe sub capac .

Spre sfarsitul fierberii ridicati capacul si lasati  ca excesul de lichid sa se evapore .

Serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

Postat de Ina75

Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si le lasam sa clocoteasca aproximtiv 5 minute.Cand frunzele de vita sunt...

Citeste continuarea

Sheperd's Pie

Postat de simona72

Sheperd's Pie

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2 minute. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2014, 17:52
Buuuna
la 14.03.2014, 17:55
imi place tocana de cartofi dar cu chimenul nu m-am obisnuit
la 14.03.2014, 18:01
Imi place mult.Iau si eu o portie si dau la schimb ceva dulce
la 14.03.2014, 18:03
Ce combinatii faci tu Mihaela as cam veni la masa ta!
la 14.03.2014, 18:03
Lia tot de la bunica am invatat sa pun chimen chiar si in supele de cartofi . Adugarea de chimen la unele preparate provine din bucataria ,, vecinilor'' unguri . Mie-mi place pentru ca favorizeaza digestia . Si arabii, indienii au multe preparate cu chimen .posibil acele retete sunt mai tentante fiind pentru noi exotice

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking