Ingrediente
- 500 grame de ciuperci champignons
- 5 ardei copți, de la congelator
- 2 cepe galbene
- 5-6 căței de usturoi
- 4-5 cepe verzi (doar codițele)
- ulei de floarea soarelui pentru călit
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se taie și se pun, cu 100 ml de apă în cratița cu ceapa și usturoiul, la foc mic, să fiarbă înăbușit.
Cât timp ciupercile fierb înăbușit, se spală și se taie rondele codițele de ceapă verde, se taie fâșii ardeii copți și se alege, se spală și se taie mărarul.
Când ciupercile s-au pătruns și lichidul a mai scăzut, se adaugă pasta de tomate, se amestecă și se mai lasă puțin pe foc. După 2-3 minute se adaugă ardeii copți tăiați fâșii și ceapa verde tăiată rondele.
Se condimentează cu sare și piper și după încă 2-3 minute pe foc (având grijă să nu se prindă de fundul vasului, căci sosul a scăzut mult) se ia cratița de pe foc, se presară mărar și se poate servi tocănița caldă, cu mămăliguță.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci, cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|