Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Postat de merisor67 in Pui
11 Apr 2014 | 7226 vizualizari
Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

Initial am vrut sa fac ciuperci cu maioneza si leurda, dar totusi m-am gandit ca e mai consistenta o tocanita. A iesit foarte buna!

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 cepe
  • 1/2 legatura leurda
  • 3 ardei copti(de la congelator)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita condimente (Spicy & Hot)
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • apa cat sa acopere ciupercile.
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu.

Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe o parte si pe alta, pana cand se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa tocata solzisori.

Calim si ceapa pana devine translucida, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, apoi adaugam leurda tocata marunt si ardeiul copt si foile de dafin si lasam totul la foc moale si acoperit ca sa se inabuse bine.

Scurgem ciupercile de apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca putin, atat cat sa le putem toca marunt.

Adaugam ciupercile peste pieptul de pui si le lasam la foc mediu 30 de minute(eu le-am preparat la multicooker).

Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam faina cu smantana si le diluam cu putina zeama din tocanita, apoi vom adauga acest amestec in vasul de pe foc, mestecand energic in vas pentru a nu se branzi smantana si a nu se face cocoloase.

Gustam tocanita si o potrivim de sare si condimente, apoi vom stinge focul si vom adauga patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu sparanghel si cartofi

Postat de andaoana

Pui cu sparanghel si cartofi

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se...

Citeste continuarea

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Postat de diaconta

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 16:54
Buna papica ai facut Meri!
la 11.04.2014, 16:56
foarte buna!!!!
la 11.04.2014, 16:57
Multumesc, Corina!
la 11.04.2014, 16:57
la 11.04.2014, 16:58
Delicioasa

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking