Ingrediente
- 400 g ciuperci
- 1 ceapa
- 3 linguri smantana acra
- 1 lingurita faina
- ½ lingurita oregano
- ½ sare de mare
- piper
- 3 catei usturoi
- ulei de masline
- patrunjel
Mod de preparare
Ciupercile le-am spalat si curatat, apoi, ptr ca nu au fost foarte mari, le-am taiat in patru. Am pus uleiul la incins, am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, pe care i-am calit putin, apoi i-am scos. In uleiul incins, am pus ciupercile impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand ciupercile s-au inmuiat, am condimentat cu oregano, sare, piper.
Am adaugat jumatate din verdeata tocata marunt si cca 150 ml apa si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Smantana am amestecat-o cu faina, iar amestecul l-am pus peste ciuperci. Am lasat sa fiarba cam 5 minute, sau pana se ingroasa. Am stins focul si am adaugat si restul de verdeata.
Am servit alaturi de mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|