Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
27 Oct 2020 | 2377 vizualizari
Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot

Gătită lent, această tocăniță e tare savuroasă, nu-și pierde calitățile și proprietățile! ;)

Ingrediente

  • Pulpă de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată mare,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper prospăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Mix de ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe) cca. 450 g,
  • Must din struguri roșii cca. 500 ml.

Mod de preparare

Pulpa de curcan se pune la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, la programul HIGH pentru 90 de minute.

După ce s-au gătit pulpa, se scoate din vas,  se dezosează și taie bucățele.

Între timp se curăță zarzavaturile și se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa și ardeiul kapia, curățate și tăiate julien se pun la călit împreună cu uleiul de măsline, cca. 30 de minute pe programul HIGH, fără capac. Apoi se adaugă zarzavaturile răzuite, bucățile de carne de curcan, mix-ul de ciuperci de pădure. Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, must și se lasă la gătit cca. 60 minute pe modul HIGH.

Tocănița se savurează fierbinte cu garnitura preferată, îm cazul nostru cus-cus.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci de padure la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi umpluti cu mozarella si parmezan la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Cartofi umpluti cu mozarella si parmezan la slow cooker Crock Pot

Cartofii se spală și se pun la gătit cu o cană de apă în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH 60 de minute. La un interval de 30 de minute se...

Citeste continuarea

Paste cu pui si bacon in sos, la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Paste cu pui si bacon in sos, la slow cooker Crock Pot

Se conecteaza aparatul la sursa de curent. Se seteaza pe functia High pentru 2 ore. Se pune 2 lg de ulei in vasul aparatului. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in vas peste ulei. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2020, 21:51
la 27.10.2020, 21:56
Curcanul. O carne gustoasă. Gătesc si eu destul de des curcan . As mânca cu plăcere din tocăniță ta, dar pentru mine fără ciuperci te rog frumos.
la 27.10.2020, 22:05
la 27.10.2020, 22:21
Iau eu ciupercile
la 27.10.2020, 22:42
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking