Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Postat de merisor67 in Porc
13 Iul 2014 | 5116 vizualizari
Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

Cum zilele trecute am fost plecati la tara, nu ne-am intors cu mana goala ci cu legume de sezon, adica dovlecei si fasole verde. O parte din ele le-am pregatit pentru iarna sub forma de zacusca sau pur si simplu la congelator. Iar aici va prezint o tocanita tare gustoasa, care a iesit pe placul intregii familii, ca de regula nu au aceleasi gusturi mofturosii mei.

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 650 gr dovlecel dat pe razatoare
  • 450 gr kaizer afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apa
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.

Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.

Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si morcovul tocate marunt. Le calim timp de 15 minute amestecandu-le continuu si mai picuram apa calda din cand in cand.

La finalizarea programului FRY, adaugam kaizerul inapoi in vas, dovlecelul taiat cubulete si fasolea verde rupta in doua.

Punem apa fiarta cat sa fie ingredientele acoperite, adaugam putina sare si inchidem capacul multicookerului.

Setam programul STEW pentru 1 ora si apasam butonul START.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, deschidem capacul si incercam fasolea daca se patrunde, dovlecelul preparandu-se in timp mai scurt.

Daca fasolea este aproape preparata, adaugam pasta de rosii si condimentele si inchidem capacul.

Dupa inca 10 minute de fierbere, gustam mancarea si potrivim de sare si condimente daca mai este cazul, adaugam si usturoiul presat si inchidem capacul asteptand finalizarea timpului.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si adaugam patrunjelul tocat marunt.

A iesit o mancare usor dulceaga de pa pasta de rosii cu ardei si usor picanta.

Dovlecelul s-a pasat in timpul prepararii si astfel mancarea a devenit mai grosuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza calita picanta

Postat de Constelatialeu

Varza calita picanta

Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala. A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si...

Citeste continuarea

Spata de porc in sos

Postat de rocsi_1612

Spata de porc in sos

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate. Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 19:34
MMMM....buna!
la 13.07.2014, 19:37
la 13.07.2014, 19:38
Tu si "cucul"tau faceti numai bunatati!
la 13.07.2014, 19:39
Buni, sa-i fie viata "cucului" cat mai lunga!
la 13.07.2014, 19:42
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking