Ingrediente
- 1 kg galbiori(ciuperci de padure)
- 1 ceapa mare uscata
- o lingura de untura
- 100 ml lapte
- o lingura faina alba
- 2 linguri smantana
- sare,piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la foc mic.Am lasat ciupercile sa fiarba pana a scazut apa lasata de ele.Am mai adaugat o canita de apa calduta si am lasat sa fiarba inca cateva clocote.Am amestecat laptele cu faina si am turnat peste ciuperci.Am lasat sa fiarba pana s-a facut un sos subtire(daca este nevoie se mai poate adauga lapte) si am adaugat smantana.La sfarsit am pus piper,patrunjel verde tocat si sare daca mai este nevoie.
Se serveste de preferinta cu mamaliga.Se poate servi si ca garnitura cu o friptura de pui.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|