Ingrediente
- 400 gr. cotlet de porc fara os;
- 4-5 cartofi;
- 200 gr. baby morcovi congelati sau 1-2 morcovi proaspeti;
- 1 ardei capia rosu;
- 1 ceapa;
- 5 catei de usturoi;
- 3 foi de dafin;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 500-600 ml. apa fierbinte;
- 3 linguri cu ulei;
- sare;
- piper;
- cimbru uscat;
- patrunjel proaspat.
Mod de preparare
Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.
Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat cubulete.
Adaugam sare, piper, foile de dafin, cimbru si amestecam. Adaugam apa fierbinte si lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
Taiem cartofii in bucati potrivite si ii adaugam in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Daca avem morcovi proaspeti (nu congelati) ii adaugam si pe ei, dupa ce i-am taiat rondele.
Amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Adaugam baby morcovii(eu din acestia am folosit), cateii de usturoi pisati si mai lasam sa fiarba inca vreo 10 minute.
Oprim focul, adaugam patrunjel proaspat tocat si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|