Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- 4 cepe potrivite ca marime
- 2 fire usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- piper
- sare
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita vegeta
- cimbru
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura faina
- 2 galbenusuri
- 50 ml ulei floarea soarelui
Mod de preparare
Se curata ceapa, ceapa verde, usturoiul si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui il spalam si-l portionam in bucatele mai mici (ca pentru gulas). Punem intr-o cratita ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna cu uleiul la calit, adaugam boiaua, apoi pieptul de pui si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna cu legumele. Potrivim de sare, vegeta, piper si cimbru, apoi punem apa calda cat sa acopere putin carnea si lasam la foc domol sa fiarba. Cand carnea este bine fiarta amestecam faina cu galbenusurile de ou si putina apa si punem peste tocanita. Mai lasam 5 minute sa dea un clocot si gata asezonam cu patrunjel verde.
Pofta buna si sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|