Tocăniță de linte cu legume

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
24 Mar 2014 | 3591 vizualizari
Tocăniță de linte cu legume

Ingrediente

  • 300 g linte verde
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de praz
  • 1 tijă țelină
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 ardei kapia roșu
  • ulei măsline
  • oțet balsamic
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 conservă roșii cubulețe în suc propriu
  • sare
  • piper negru
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1 ardei kapia roșu

Mod de preparare

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline, adăugăm lintea și 500 ml apă fiartă. Cei ce evită prăjelile adaugă apa de la început. Adăugăm morcovul curățat și tăiat cubulețe, prazul și țelina tăiate rondele, ciupercile feliate, 1 ardei kapia tăiat fideluță și frunzele de dafin. Lăsăm la foc potrivit pentru 15 minute, amestecând din când în când. Se mai adaugă apă fiartă dacă este nevoie. După ce lintea și legumele au fiert, adăugăm 1-2 linguri oțet balsamic și scoatem frunzele de dafin. Adăugăm ierburile de Provence, fulgii de ardei iute și roșiile cubulețe. După 5 minute, condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat și stingem focul. Servim tocănița caldă ornată cu ceapă verde și feliuțe de ardei roșu. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de linte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings

Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici. Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu linte

Postat de nadina73

Tocanita de cartofi cu linte

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei ,apoi se bun bucatele de ardei rosu taiate cubulele. Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun peste ceapa si ardei se pune sare piper ,1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 09:51
la 24.03.2014, 10:00
super buna !
la 24.03.2014, 10:03
arata super!
la 24.03.2014, 10:49
O bunatate!
la 24.03.2014, 12:41
Foarte gustoasa

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking