Tocanita de pui a la mirela_sagi

Postat de mirela_sagi in Mancaruri cu carne
29 Mai 2011 | 3779 vizualizari
Tocanita de pui a la mirela_sagi

O mancarica usoara de primavara - vara.....asa cum o prepara bunica mea, cand eu eram micuta...

Ingrediente

  • piept de pui taiat in bucatele
  • 5-6 cepe potrivite
  • 1 cutie de ciuperci taiate
  • 2 ardei (1 rosu si 1 verde)
  • 2-3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • bulion rosii(  de preferat facut in casa)

Mod de preparare

 Ceapa o tocam marunt.

Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam si putina apa. Punem ciupercile, ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa  si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul se pune bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul.

Se mai lasa sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient oprim focul.

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

 Decoram cu patrunjel verde

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui a la mirela_sagi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de pui cu mozzarella

Postat de ctlina

Rulada de pui cu mozzarella

Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare . Dati la rece. Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea  pentru...

Citeste continuarea

Platoul "lenesului"

Postat de Dya

Platoul "lenesului"

Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 18:29
,
Sfat! Incearca sa faci pozele mai mici, sa se vada in intregime imaginea :
la 29.05.2011, 19:11
la 29.05.2011, 19:20
bun cu mamaliga
la 29.05.2011, 19:52
la 29.05.2011, 20:23
place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking