Tocanita de pui a la mirela_sagi

Postat de mirela_sagi in Mancaruri cu carne
29 Mai 2011 | 3783 vizualizari
Tocanita de pui a la mirela_sagi

O mancarica usoara de primavara - vara.....asa cum o prepara bunica mea, cand eu eram micuta...

Ingrediente

  • piept de pui taiat in bucatele
  • 5-6 cepe potrivite
  • 1 cutie de ciuperci taiate
  • 2 ardei (1 rosu si 1 verde)
  • 2-3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • bulion rosii(  de preferat facut in casa)

Mod de preparare

 Ceapa o tocam marunt.

Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam si putina apa. Punem ciupercile, ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa  si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul se pune bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul.

Se mai lasa sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient oprim focul.

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

 Decoram cu patrunjel verde

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui a la mirela_sagi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Postat de merisor67

Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.  Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...

Citeste continuarea

Coasta de miel umpluta

Postat de Ina

Coasta de miel umpluta

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 29.05.2011, 18:29
,
Sfat! Incearca sa faci pozele mai mici, sa se vada in intregime imaginea :
la 29.05.2011, 19:11
la 29.05.2011, 19:20
bun cu mamaliga
la 29.05.2011, 19:52
la 29.05.2011, 20:23
place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking