Ingrediente
- 4 aripi pui
- 4 cepe
- 4 ardei (mici)
- 4 rosii
- 1 portocala
- 2 linguri pasta tomate
- 3 linguri ulei
- 1 legatura marar
- ghimbir
- boia de ardei
- scortisoara
- nucsoara
- 2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.
Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.
Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.
Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.
Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.
Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.
Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui "exotica"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|