Ingrediente
- 3 pulpe de pui de calitate
- 2 linguri de ulei
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 4-5 cepe
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingura de mustar de Dijon
- 1/2 Kub de pui
- 25 cl de apa
- sucul de la o lamaie verde/lime
- sare, piper
- ardei iute (facultativ)
Marinata:
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- sucul de la o lamaie
- sare, piper
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.
A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.
Dati deoparte marinata.
Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.
Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.
Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.
Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.
Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.
Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).
Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 20 - 30 minute, carnea trebuie sa fie fiarta.
Serviti cu orez alb sau cu cușcuș.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui Yassa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|