Ingrediente
- 800 gr carne purcel -de casa
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 4 catei usturoi
- 1 bucata praz
- 2 linguri pasta rosii
- 2 linguri pasata ardei cu telina -de casa
- 1 lingura cu varf de faina alba
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- patrunjel vere
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare
- Carnea de purcel se taie cuburi.
- Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
- Sotati prazul si usturoiul in ulei .
- Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa .
- Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
- Imediat se toarna incet 1 l apa si se amesteca .
- Condimentati cu cimbru foaie de dafin si piper. Adugati pasta de ardei .
- Fierbeti la foc mic inabusit pana cand carnea este patrunsa .
- Supravegheati fierberea si mai adugati apa daca este nevoie .
- Daca doriti sa obtineti un sos mai gros , ridicati capacul si mariti intensitatea fierberii pana ajungeti la rezultatul dorit .Gustati si piparati/sarati daca mai este nevoie .
- La servire presarati frunzulite de patrunjel proaspat , pentru prospetime .
- Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu praz si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|