Tocăniță de vinete cu ciuperci

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
12 Aug 2016 | 16525 vizualizari
Tocăniță de vinete cu ciuperci

minunata pentru zilele in care nu dorim carne.....

Ingrediente

2 vinete mici2 cepe2 morcovi1 ardei gras roșu250 g ciuperci1 lingură pastă roșii250 ml suc de roșii1 linguriță busuioc uscat1 frunză de dafinuleisarepiperfrunzulițe busuioc proaspăt pentru ornat

Mod de preparare

Vinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe.
Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori.
Morcovul se curăță, se spală și se taie rondele subțiri.
Ardeiul se curăță de semințe și cotor și se taie julienne.
Ciupercile se curăță/spală și se taie felii sau jumătăți.

Se călesc vinetele în ulei până se rumenesc bine pe toate părțile.
Eu am folosit o tigaie de tip wok. Atenție că vinetele absorb mult ulei.
Se scot pe un platou.
Se mai adaugă 1-2 linguri ulei și se călește ceapa.
După 2 minute adăugăm morcovul.
După alte 2 minute adăugăm ardeiul.
După alte 2 minute adăugăm ciupercile.

Amestecăm bine după fiecare legumă adăugată.
Aducem și vinetele călite în tigaie și amestecăm.

Adăugăm busuiocul, frunza de dafin, pasta și sucul de roșii și apă cât să acopere toate legumele.

Lăsăm la foc mic până scade sosul pe jumătate.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim cu frunze proaspete de busuioc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Postat de simona72

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt. Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2...

Citeste continuarea

Tocanita de vara cu ciuperci

Postat de COSTEO

Tocanita de vara cu ciuperci

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2016, 17:25
buna tocanita!
la 12.08.2016, 18:27
bun
la 12.08.2016, 19:22
la 12.08.2016, 19:49
la 13.08.2016, 06:33
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking