Ingrediente
- 50 g ciuperci deshidratate (galbiori)
- o mana de frunze de patrunjel
- optional- condiment din ciuperci pisate
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce.
Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 am taiat ciupercile), iar cele uscate se pun la hidratat in 100 ml ala fierbinte. Ciupercile se adauga si ele si se acopera cu apa. Se lasa la fiert in jur de o ora. Condimentam dupa gust cu sare, piper si praf de ciuperci.
Dupa ce a fiert, tocam patrunjelul si il adaugam si pe el in tocanita (ne place cu muult patrunjel:)).
Amestecam si smantana cu amidonul si se adauga peste tocanita amestecand pana se ingroasa. Stingem focul si pregatim mamaliga.
Servim tocanita cu mamaliga fierbinte, de data asta eu am aranjat-o in forma vulcan cu lava:)
Foarte buna e aceasta tocanita, aroma celor patru feluri de ciuperci ne-a invaluit de-a dreptul.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|