Ingrediente
- 1 kg de aripi de pui
- 4 cepe mari
- 5 ardei grasi galbeni (mai micuti am folosit eu )
- 50 ml ulei
- sare
- 1 lingurita vegeta
- 1 lingurita boia
- piper
- frunze patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri faina
- foaie de dafin
Mod de preparare
Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si aripioarele curatate si spalate bine in prealabil. Am lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi am adaugat apa fierbinte atat cat sa treaca peste carne. Am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat si foaia de dafin si am lasat la foc mic sa fiarba. cand este aproape gata de fiert zdrobim usturoiul cu o presa de usturoi cu ochiuri mici intr-un castronel , unde adaugam si cele trei linguri de faina. Dizolvam cu putina apa atat cat sa poata fi turnat cu usurinta peste tocanita. In momentul cand turnam amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute sa dea citeva clocote, dam la o parte si asezonam cu patrunjel verde.
Tocanita este gata pentru a fi servita. Pofta sa aveti! ca de buna este buna... yamiiiii..
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|