Tocanita din carne de porc cu couscous

Postat de maxion in Porc
27 Mar 2011 | 11124 vizualizari
Tocanita din carne de porc cu couscous

sa spun ca e prima oara cand prepar couscous dar a iesit totul super

Ingrediente

  • bucati de carne de porc 500 gr
  • sunculita afumata 150 gr
  • 1/2 ardei gras
  • 2 morcovi
  • doua cepe
  • radacina de telina
  • 6-7 catei de usturoi
  • 200ml vin alb
  • 200 gr pasta de tomate
  • ulei de masline 50 ml
  • condimente (vegeta,piper,rosmarin,origano,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce,in proportii variabile dupa gustul fiecaruia)
  • verdeata (marar,patrunzel)
  • 250 gr couscous

     

Mod de preparare

pregatim carnea

daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici,

sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,

 lasam la frigider 30 min.

intre timp pregatim legumele :

curatam si tocam ceapa fideluta ; morcovul si radacina de telina le curatam si le tocam cubulete mici inclusiv ardeiul .

punem carnea la prajit intr-o cratita unsa cu ulei de masline cu tot ceea ce este in castron si o distuim la capac pana scade un pic sosul lasat

punem legumele peste si lasam totul sa se distuie bine .

sa nu uitam de couscous il pregatim intro oala cu un litru de apa cu sare si o lingura de ulei; lasam apa sa fiarba bine si adaugam couscous peste

lasam 2 min, mai fierbem la foc moale inca 3 min pana se ingroasa el.

sa nu uitam de tocanita ca trebuie sa adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba pana scade bine .

se pune usturoiul si verdeata peste ...

se serveste pe o farfurie pe care am pus couscous si tocanita deasupra ..

.va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu couscous" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

Postat de autodiag

Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 20:57
foarte bun
pentru cus cus poti sa incerci si alta varianta,razuiesti putin morcov il calesti putin in ulei impreuna cu cus-cus-ul,apoi adaugi apa si sare,lasi sa fiarba,eventual il pui in cuptor
la 27.03.2011, 21:07
bunnnnn
la 27.03.2011, 21:10
la 27.03.2011, 21:15
la 27.03.2011, 22:33
super imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking