Ingrediente
- 100 gr couscous
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 roşie tăiată cuburi (poate fi şi din conservă)
- 1/2 linguriţă pastă harissa
- 1/2 linguriţă turmeric
- 1/2 linguriţă chimen
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură patrunjel
- ulei de măsline,
- sare, piper
Mod de preparare
1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile. Potriviţi de sare si piper. Adăugaţi apa cat să le acopere şi lăsaţi să fiarbă acoperite, cca 30 de minute.
2.Într-un castron puneţi couscous-ul, cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Turnaţi apa fierbinte şi acoperiţi vasul; ar trebui ca apa să fie absorbită în 5-6 minute. Amestecaţi cu o furculiţă- ulei de măsline vă impiedică granulele să se lipească.
3.Faceţi o adâncitură în mijloc şi turnaţi legumele şi tot sosul lor fierbinte. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|