Cus-cus cu ciuperci si legume

Postat de Doinavar in Aperitive / Garnituri
21 Feb 2013 | 7760 vizualizari
Cus-cus cu ciuperci si legume

M-am gandit sa fac un cus-cus pentru ca am mancat o singura data in Ungaria. Am ramas placut surprinsa cat este de gustos si ce bine mi-a iesit. L-am facut cu ciuperci si legume.

Ingrediente

  • 250 g cus-cus
  • 1 ceapa
  • 1 cutie 400 g ciuperci
  • 100 g dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 lingura ketchup
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas. Dupa 5 minute, adaugati cubulete de dovlecel si ardei gras, ciupercile scurse si tocate asa, fasiute subtiri. Adaugati lingura de ketchup, sare, piper si 150 ml apa ca sa fiarba inabusit pana scade aproape de tot, cam 20 de minute.

Condimentati putin cus-cus-ul, puneti-l pe farfurii si adaugati deasupra legumele, ciupercile si sos. Decorati cu patrunjel, castraveciori murati, morcovi fierti, etc.

Se serveste ca atare sau ca garnitura langa fripturi si rasoluri. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Postat de merisor67

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...

Citeste continuarea

Placinta de Legume (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta de Legume (Reteta Video)

Taiem ceapa in bucati mari. Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm. Curatam vanata de coaja si o taiem in felii, pe lungime. Pregatim o tigaie in care punem uleiul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 20:23
Nu știam faza cu prăjitul! De probat!
la 21.02.2013, 20:53
Arata super bine!
la 21.02.2013, 21:41
Eu stiam numai cu apa fiarta turnata peste el.
la 21.02.2013, 22:30
la 21.02.2013, 22:49
imi place cus cus-ul si arata tare bine ce ai facut

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking