Ingrediente
- 250 g cus-cus
- 1 ceapa
- 1 cutie 400 g ciuperci
- 100 g dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 40 ml ulei de masline
- 1 lingura ketchup
- cateva frunze de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas. Dupa 5 minute, adaugati cubulete de dovlecel si ardei gras, ciupercile scurse si tocate asa, fasiute subtiri. Adaugati lingura de ketchup, sare, piper si 150 ml apa ca sa fiarba inabusit pana scade aproape de tot, cam 20 de minute.
Condimentati putin cus-cus-ul, puneti-l pe farfurii si adaugati deasupra legumele, ciupercile si sos. Decorati cu patrunjel, castraveciori murati, morcovi fierti, etc.
Se serveste ca atare sau ca garnitura langa fripturi si rasoluri. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|