Ingrediente
- 3-4 ciuperci champignon
- 1 ardei capia
- 1-2 fire ceapa verde
- 1 fir de ulei
- 1-2 linguri pasta de gogosari
- 250 gr cous cous cous (cușcuș)
- 1-2 catei de usturoi
- patrunjel verde din belsug
Mod de preparare
Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede.
Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare apoi se adauga usturoiul si ceapa taiata marunt si frunzele de ceapa feliate subtire. Amestecam 2-3 minute la foc iute apoi adaugam pasta de gogosari, care da legumelor si culoare si o aroma deosebita. In acest moment puteti pune apa la fiert, pentru umezirea couscous-ului. In fine adaugam ardeiul si ciupercile, amestecand continuu.
Lasam cam 4-5 minute la foc iute, timp in care pregatim couscous-ul conform indicatiilor de pe ambalaj. In general se recomanda cam 60-80 gr per portie, eu la cantitatea de legume descrisa am folosit cam 250 gr, respectiv 4 portii. La cantitatea de cous cous pentru cate optati se respecta aceeasi cantitate de apa, chiar o idee mai multa, deoarece se absoarbe foarte repee. Se poate pune optional un fir de ulei de masline apoi se acopera cu un capac si pana mai amestecati legumele de 2 ori si presarati putin patrunjel si couscous-ul va fi gata.
Noi am servit legumele pe pat de couscous, apoi le-am amestecat, totul tine de prezentare. Less is more :)
Spor si Bon appétit ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|