Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Pui
23 Feb 2013 | 3908 vizualizari
Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Multumesc lui Lidl ca mi-a oferit sansa de a ma infrupta din cateva produse asiatice. Iata si prima reteta cu ingrediente asiatice cumparate de la Lidl:

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 grame piept de pui; 
  • 1 morcov mare sau 2 de marime medie; 
  • 1 borcan muguri de bambus (330 grame);
  • 2 linguri ulei sau grasime de cocos; 
  • sos teriyaki; 
  • un praf de ghimbir; 
  • 1-2 lingurite de curry; - piper rosu boabe; 
  • 1-2 lingurite de mix de condimente Berbere; 
  • sare si piper dupa gust; 
  • 120 grame couscous din gris dur integral (la o masura de cus-cus am pus 3 masuri de apa, sare, piper, 1 lingurita oregano, 3 linguri de ketchup).

Mod de preparare

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute morcovii curatati, spalati si taiati cubulete sau ce forma agreati, i-am calit putin si dupa alte 10-15 minute am adaugat si muguri de bambus, scursi bine de tot in prealabil. Mugurii de bambus i-am gasit la Lidl cand a fost saptamana chinezeasca si mi-au placut la nebunie in combinatie cu puiul. Se amesteca toate in tigaie si se adauga curry, praful de ghimbir, sosul teriyaki, piperul rosu, mixul de condimente, sare si piper dupa gust. Mixul de condimente Berbere l-am cumparat de pe net, insa puteti folosi orice alte condimente chinezesti pe care le aveti la indemana. Couscous-ul se poate gati pe acelasi principiu ca si orezul sau pastele. Insa, atentie: nu am folosit acel couscous care de fapt este din paste fainoase marunte, ci couscous-ul din gris dur integral, un fel de gris sub forma de granule care cica ar fi varianta veritabila de fapt si are un proces de pregatire mult mai complex. Mai multe detalii am gasit aici. Pentru 100-120 grame de cus-cus (suficient pentru 2 persoane), sau de dragul simplificarii: la o cana de cus-cus se adauga 3 cani de apa, se amesteca din cand in cand, se pune sare si piper si dupa ce s-a fiert (cam in 10-12 minute) se amesteca cu ketchup si oregano. Varianta de preparare a couscous-ului este adoptata de mine uneori cand graba e mare, insa corect se prepara altfel, respectiv se prepara la abur. De obicei in magazin gasim couscous prefiert care se lasa in apa clocotita, cu putin unt, se acopera si se lasa pentru 5 minute, timp in care se umfla si apoi este gata pentru a fi servita alaturi de carne si legume, condimentata dupa gust. Couscous-ul fiert corect trebuie sa fie luminos si pufos, nu cleios si cu reminiscente de granule tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu muguri de bambus si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Postat de AnyCostescu

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Copanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine...

Citeste continuarea

Piept de pui la grill cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la grill cu branzeturi

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem, dar nu il taiem pana in capat. Dupa ce l-am subtiat, il batem usor cu un ciocan de snitele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 14:04
bun tare
la 23.02.2013, 14:57
bun bun
la 23.02.2013, 15:45
Ai mare dreptate, couscous-ul adevarat este facut din gris de grau dur care se freaca cu apa pana se formeaza granule putin mai mari. In Africa de Nord se gateste la aburi, desupra oalei unde fierbe o supa de carne delicioasa aromata cu condimente si cu diferite legume. In Romnia se gaseste couscous din grau dur dar in varianta prefiarta si se pregateste usor punand o masura de apa fierbinte peste o masura de couscous. Felicitari pentru reteta. Arata delicios
la 23.02.2013, 16:07
la 23.02.2013, 17:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking