Ingrediente
Pentru tocanita:
- 300 grame inimioare de pui
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi (eu am folosit galben si rosu)
- 2 rosii
- 75 grame pasta de rosii
- sare, piper
- ulei de masline
- fulgi de chili
- 1/2 legatura patrunjel
Pentru mamaliga:
- 2 cani lapte
- 1 cana malai
- 1/2 cub concentrat de legume/pui
- sare
- 1 cub de unt
- 50 grame Parmezan ras
Mod de preparare
Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, se amesteca bine, apoi se adauga inimioarele. Se amesteca cu grija si se adauga 50 de ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa 30 de minute. La final, se adauga patrunjelul tocat, sare, piper si fulgii de chilli.
Intre timp, se incalzeste laptele si 2 cani de apa intr-o oala, la foc mediu, impreuna cu cubul concentrat. Se adauga malaiul, se amesteca bine cu telulul si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand are consistenta dorita. La final, se adauga sare, untul si branza.
Se serveste tocanita impreuna cu mamaliga cremoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|