Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
4 Dec 2018 | 10995 vizualizari
Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga

Reteta romaneasca

Ingrediente

Pentru tocanita:

  • 300 grame inimioare de pui
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi (eu am folosit galben si rosu)
  • 2 rosii
  • 75 grame pasta de rosii
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • fulgi de chili
  • 1/2 legatura patrunjel

Pentru mamaliga:

  • 2 cani lapte
  • 1 cana malai
  • 1/2 cub concentrat de legume/pui
  • sare
  • 1 cub de unt
  • 50 grame Parmezan ras

Mod de preparare

Ceapa, ardeii si rosiile se toaca. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, se amesteca bine, apoi se adauga inimioarele.  Se amesteca cu grija si se adauga 50 de ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa 30 de minute. La final, se adauga patrunjelul tocat, sare, piper si fulgii de chilli. 

Intre timp, se incalzeste laptele si 2 cani de apa intr-o oala, la foc mediu, impreuna cu cubul concentrat. Se adauga malaiul, se amesteca bine cu telulul si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand are consistenta dorita. La final, se adauga sare, untul si branza. 

Se serveste tocanita impreuna cu mamaliga cremoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa

Postat de merisor67

Pui cu lamaie la  cuptor, pe pat de mere si ceapa

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper...

Citeste continuarea

Snitel de pui

Postat de CameliaComan

Snitel de pui

Pentru inceput trebuie spalam carnea de pui, apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie. Batem carnea cu un ciocan de snitele. Intr-o farfurie adanca batem cele 6 oua cu putina sare si piper....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2018, 22:34
Waw, ce bunatate! Preferata lui Costel
la 04.12.2018, 22:37
la 04.12.2018, 22:43
La noi în casă soțul le prepară, numai pentru el...!
la 04.12.2018, 23:00
bun,azi am papat pipote cu inimi
la 04.12.2018, 23:05
Tare bine arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking