Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
31 Mar 2016 | 3341 vizualizari
Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fasii pancetta afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 600 grame cartofi dulce sau dovleac
  • 100 grame ciuperci
  • 150 grame muschi porc, degresat
  • 250 ml vin rosu
  • 800 ml rosii in bulion
  • 8 masline negre, cu samburi
  • 200 grame paine integrala pentru servit

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.

Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute. 

Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea. 

Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine. 

Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora. 

Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Porc cu susan la punga in cuptor

Postat de Valclaudia

Porc cu susan la punga in cuptor

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua...

Citeste continuarea

Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

Postat de Dya

Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos! Cartofii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 22:54
la 01.04.2016, 08:22
la 01.04.2016, 09:13

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking