Tocanita picanta de soia

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
6 Mar 2010 | 6254 vizualizari
Tocanita picanta  de soia

prima data am mancat aceast fel de tocanita facuta intr-un cuptor de paine , mi-a placut mult reteta si de atunci o prepar , dar pe aragaz ,in fiecare post .

Ingrediente

  •  200 gr soia cuburi
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi dafin
  • oregano
  • piper 
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • 1 lingura faina alba
  • 150 ml suc rosii
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

  1. legumele se curata si se spala
  2. ceapa si  ardeii se taie cubulete si se prajesc 1-2 minute in ulei .
  3. se adauga pasta de ardei , boiaua usturoiul maruntit si soia cubulete .
  4. se pun 3 cani de apa , sare , foi de dafin, oregano si busuioc .[ am avut doar uscate ]. daca aveti oregano si busuioc verde le puneti doar la sfarsit .
  5. fierbeti la foc potrivit 30 min . pana soia este moale si fiarta .
  6. amestecati faina cu sucul de rosii , diluati cu putina apa si adaugati la tocanita  amestecand usor cu grija sa nu se prinda .
  7. dati gust cu sare daca mai este necesar , piper si presarati si coditele de ceapa verde.
  8. serviti cu garnitura preferata :mamaliguta , cartofi, orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta de soia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole, de post

Postat de merisor67

Iahnie de fasole, de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...

Citeste continuarea

Mancare de linte cu legume

Postat de RuxyRux

Mancare de linte cu legume

Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 07:09
tocanita asta o mancam la mama, toata copilaria am tinut post, acum insa nu mai tin din pacate...nu mai am ambitie
f bine arata, imi aduc aminte cat era de buna
la 07.03.2010, 12:07
mmmm... bun bun... .si eu o sa fac ; si bunica mea obisnuia sa faca mancare in cuptorul de paine si era foarte bun....... si esti si din Campia Turzii, de aici de pe aproape
la 07.03.2010, 22:11
nana , doar de 5 ani locuiesc aici , 30 am fost clujeanca ,11 in Salaj , Zimbor unde erau parintii cu serviciul .bunici aveam in Cojocna si Horoatul-Crasnei Salaj .

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking