Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)

Postat de Anamaria7 in Mancaruri de post
21 Mar 2011 | 19260 vizualizari
Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)

M-am dat rau pe mancaruri de post :)) Si chiar imi place soia foarte foarte muult!

Ingrediente

  • 500gr mazare
  • 1 pachet soia cubulete
  • 1 ceapa
  • 200ml bulion
  • marar
  • sare
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru calit
  • 3lg faina+5lg bulion pentru sos

Mod de preparare

Mazarea se fierbe fara capac, in apa cu sare, daca e proaspata. Daca e congelata o lasam doar sa se dezghete.

Punem la calit ceapa taiata solzisori, iar cand s-a muiat adaugam mazarea (eu am avut si ceva ramasite de amestec mexican si l-am pus si pe ala :D). Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba. Intre timp, fierbem soia in apa cu sare, apoi o lasam la scurs.

Cand mazarea s-a fiert bine, adaugam soia, condimentam cu sare si punem bulionul si mararul. Mai lasam sa clocoteasca putin. Facem intr-un castronel "deresul" (cum se zice pe la noi :p) pentru sos, il turnam in fir subtire amestecand continuu sa nu ramana cocoloase, mai lasam sa clocoteasca 2-3min, sa se ingroase, apoi luam de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de urzici

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de urzici

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse...

Citeste continuarea

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Postat de panacris

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2011, 11:09
tare bun
la 21.03.2011, 11:26
la 21.03.2011, 11:36
buna
la 21.03.2011, 12:22
la 21.03.2011, 13:22
bunnnn

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking