Ingrediente
- 500gr mazare
- 1 pachet soia cubulete
- 1 ceapa
- 200ml bulion
- marar
- sare
- 1 frunza de dafin
- ulei pentru calit
- 3lg faina+5lg bulion pentru sos
Mod de preparare
Mazarea se fierbe fara capac, in apa cu sare, daca e proaspata. Daca e congelata o lasam doar sa se dezghete.
Punem la calit ceapa taiata solzisori, iar cand s-a muiat adaugam mazarea (eu am avut si ceva ramasite de amestec mexican si l-am pus si pe ala :D). Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba. Intre timp, fierbem soia in apa cu sare, apoi o lasam la scurs.
Cand mazarea s-a fiert bine, adaugam soia, condimentam cu sare si punem bulionul si mararul. Mai lasam sa clocoteasca putin. Facem intr-un castronel "deresul" (cum se zice pe la noi :p) pentru sos, il turnam in fir subtire amestecand continuu sa nu ramana cocoloase, mai lasam sa clocoteasca 2-3min, sa se ingroase, apoi luam de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|