Ingrediente
- 1 kg carne vitel
- 4 linguri ulei
- 4 catei usturoi
- 2 linguri pasta rosii
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 1 foaie dafin verde
- 1 tija telina apio
- 1/4 lingurita boabe ienibahar pisate
- 1/4 lingurita pudra chilli
- 1/4lingurita piper brazilian
- 1 ardei iute rosu
- 1 cana cus -cus
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Carnea de vitel se spala si se taie cuburi.
- Legumele se curata si se spala.
- Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor ,,topi"' si vor forma un sos gustos.
- Sotati carnea de vitel in ulei. Sarati.
- Se adauga legumele, foaia de dafin si pasta de rosii.
- Dupa ce se prajesc usor impreuna se adauga 1 cana cu apa.
- Transferati amestecul in vasul Crok-Potului. Adaugati condimentele .
- Lichidul in vas trebuie sa fie cam la nivelul carnii. Daca este nevoie mai puneti putina apa. Se pune capacul.
- Se seteaza aparatul slow cooker pe functia high si se lasa 4.5 ore.
- Spre sfarsitul acestui timp preparati cus-cusul. Acesta se prepara prin oparirea cus-cusului fin cu apa fierbinte sarata.
- Cus-cusul se asezoneaza cu mult patrunjel verde.
- La servire tocanita se decoreaza cu ardei iute pentru a se sublinia caracterul picant.
- Serviti tocanita picanta de vitel cu cus-cus si salata preferata. Noi am avut castraveti marinati.
- Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta de vitel la slow cooker Crock-Pot, cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|