Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui

Postat de mihaelar63 in Ficat
7 Ian 2019 | 4442 vizualizari
Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui

 Motanul zice ca a salivat la ce a preparat Rocsi , Eu am poftit la ce apreparat Motanul .: https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ficatei-de-pui-cu-costita-53193.html. Pai eu de ce sa nu execut bunatate de tocanita ? Mai ales ca am ficatei de pui stransi de la pasarile crescute in ograda soacrei . BIneinteles ca eu am mai schimbat cate ceva in functie de gust si posibilitati .

Ingrediente

  • 500 gr ficatei depui -de la pasari crescute in ograda
  • 200 gr piept de pui afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura mare de untura proaspata de porc
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina- productie proprie
  • 1 lingurita pasta iute de ardei -productie proprie
  • 1 lingura mare pireu de tomate concentrat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
  • pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa -pentru servit

Mod de preparare

  1. Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa .
  2. Punetii ficateii  la scurs intr-o sita de excesul de lichid .
  3. Feliati mai marunt pieptul de pui afumat .
  4. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  5. Se pune untura proaspata de porc  la incins si se soteaza usor ceapa si usturoiul .
  6. Se aduga ficateii de pui in jumatate de cratita . In cealata jumatate se pune boiaua si pasta de rosii care usor prajite vor da o culoare frumoasa tocanitei .
  7. Dupa 2 minute amestecati totul si sarati usor .
  8. Se aduga pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  9. Turnati o cana cu apa si lasati sa fiarba inabusit la foc molcom 15 minute .
  10. Daca este necesar sau doriti mai mult sos adugati putina apa .
  11. Oricumse va forma un sos foarte bun . Mie imi place sa fie mai subtrel si sa-l servesc cu pireu de cartofi .
  12. Inainte de sfarsitul fierberii adugati si pieptul de pui afumat .
  13. Nu este nevoie mai repede , acesta este semi-preparat deja .
  14. Gustati si sarati daca mai doriti .
  • Serviti tocanita de ficatei si piept de pui alaturi de garnitura preferata .

Noi am avut garnitura , pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa .

                        Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Postat de mirela0911

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o...

Citeste continuarea

Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui

Postat de merisor67

Rulouri de bacon cu dovlecel si ficatei de pui

Mai intai spalam si curatam ficateii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare, dar nu mai mult de 5-10 minute pana ating punctul de fierbere si isi schimba culoarea. Apoi scurgem apa, ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2019, 22:14
Delicioasa !
la 07.01.2019, 22:43
buna buna
la 07.01.2019, 22:47
la 07.01.2019, 23:18
la 07.01.2019, 23:26

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking