Ingrediente
- 500 gr ficatei depui -de la pasari crescute in ograda
- 200 gr piept de pui afumat
- 1 ceapa rosie
- 4 catei usturoi
- 1 lingura mare de untura proaspata de porc
- 1 lingura pasta de ardei cu telina- productie proprie
- 1 lingurita pasta iute de ardei -productie proprie
- 1 lingura mare pireu de tomate concentrat
- 1/2 lingurita boia de ardei
- sare
- pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa -pentru servit
Mod de preparare
- Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa .
- Punetii ficateii la scurs intr-o sita de excesul de lichid .
- Feliati mai marunt pieptul de pui afumat .
- Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
- Se pune untura proaspata de porc la incins si se soteaza usor ceapa si usturoiul .
- Se aduga ficateii de pui in jumatate de cratita . In cealata jumatate se pune boiaua si pasta de rosii care usor prajite vor da o culoare frumoasa tocanitei .
- Dupa 2 minute amestecati totul si sarati usor .
- Se aduga pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
- Turnati o cana cu apa si lasati sa fiarba inabusit la foc molcom 15 minute .
- Daca este necesar sau doriti mai mult sos adugati putina apa .
- Oricumse va forma un sos foarte bun . Mie imi place sa fie mai subtrel si sa-l servesc cu pireu de cartofi .
- Inainte de sfarsitul fierberii adugati si pieptul de pui afumat .
- Nu este nevoie mai repede , acesta este semi-preparat deja .
- Gustati si sarati daca mai doriti .
- Serviti tocanita de ficatei si piept de pui alaturi de garnitura preferata .
Noi am avut garnitura , pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa .
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|