Tocanita siciliana de vinete

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post
28 Iul 2016 | 4959 vizualizari
Tocanita siciliana de vinete

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • piper
  • 1 ceapa rosie, mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 lingurite capere conservate
  • 1 mana masline verzi
  • 2-3 linguri otet
  • 5 rosii mari, coapte, tocate

Mod de preparare

Se taie vinetele cuburi mari. 

Se toaca ceapa si patrunjelul fin.

Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu spre mare. Se adauga vinetele, oregano, sare si piper si se scutura tigaia pana cand vinetele sunt acoperite de ulei pe toate partile. Se gatesc la foc mare 4-5 minute, scuturand tigaia din cand in cand. 

Cand vinetele devin aurii pe toate partile, se adauga ceapa, usturoiul, si tulpinile de patrunjel si se mai gatesc cateva minute, adaugand ulei daca mai este nevoie. 

Se adauga caperele, maslinele si otetul, iar dupa ce otetul s-a evaporat, se adauga si rosiile. Se lasa 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. 

La final, se mai adauga sare si piper, daca este nevoie, se presara frunzele de patunjel deasupra si se stropeste cu ulei de masline. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de oanapl

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de...

Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de mirela0911

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2016, 15:14
la 28.07.2016, 15:40
Buna buna!
la 28.07.2016, 16:46
la 28.07.2016, 19:20
delicioasa
la 28.07.2016, 20:28
Ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking