Tocanita ungureasca cu piept de curcan

Postat de mihaelar63 in Curcan
6 Noi 2014 | 10958 vizualizari
Tocanita ungureasca cu piept de curcan

Va aduc reteta cu nr. 650 o bunatate de tocanita ungureasca , sa-ti bati barbatul si copii si sa mananci singura :D .Imi doream o tocanita care sa o servesc cu paste . Am folosit macheroni de feretto niste paste senzational de bune [ nu ma intrebati de traducere ca n-am reusit sa o aflu] foarte potrivite pentru servirea cu sos .Pieptul de curcan -proaspat de la tara : ,, Traiasca soacra ''!!! Daca as avea un restaurant ar fi unul din preparatele pe care le-as include in meniu pentru ca este gustos , rapid si simplu de pregatit .

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 500 gr paste -macheroni de feretto
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 untura proaspata de porc
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta ardei kapia cu telina : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 pahar vin rose
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingurita Eros Piszta - pasta iute de ardei
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita chimen negru
  • sare

Mod de preparare

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .

Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .

Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .

Fierbeti pastele in multa apa cu sare .

Aceasta rapid prin prajire devine albicioasa . In acest moment adugati boiaua , pudra de chimen si pasta de ardei iuti .

Amestecati usor si inabusiti carnea adugand vinul si bulionul .

La fiert puneti crenguta de busuioc si maghiranul uscat . Sarati .

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor .

Lasati sa scada lichidul, dar nu prea mult , pentru a fi suficient la servirea cu paste .

Serviti tocanita calda cu maghiran si chimen negru presarat deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc

Reteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html Pentru sos: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpa de curcan cu cartofi -  la cuptor

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2014, 12:15
Foarte buna!
la 06.11.2014, 12:17
la 06.11.2014, 12:20
Buna mancarea ta! Pot sa ma mut la tine?
Da nu vin singura 4 x
la 06.11.2014, 12:23
Multumesc Dantes
la 06.11.2014, 12:24
Laura , ma bucur ca-ti place Tu probabil doresti fara paste

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking