Ingrediente
- 1 kg piept de curcan
- 500 gr paste -macheroni de feretto
- 1 ceapa alba mare
- 1 ceapa rosie mare
- 1 gogosar
- 2 linguri ulei
- 2 untura proaspata de porc
- 5 catei usturoi
- 3 linguri pasta ardei kapia cu telina : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
- 1 pahar vin rose
- 1 pahar bulion rosii
- 1 lingurita boia rosie ardei
- 1 lingurita Eros Piszta - pasta iute de ardei
- 1 lingurita chimen pudra
- 1 crenguta busuioc
- 1 lingurita maghiran uscat
- 1 lingurita chimen negru
- sare
Mod de preparare
Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .
Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .
Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .
Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .
Fierbeti pastele in multa apa cu sare .
Aceasta rapid prin prajire devine albicioasa . In acest moment adugati boiaua , pudra de chimen si pasta de ardei iuti .
Amestecati usor si inabusiti carnea adugand vinul si bulionul .
La fiert puneti crenguta de busuioc si maghiranul uscat . Sarati .
Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor .
Lasati sa scada lichidul, dar nu prea mult , pentru a fi suficient la servirea cu paste .
Serviti tocanita calda cu maghiran si chimen negru presarat deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|