Tochitura a la Motan

Postat de MotanLaOale in Porc
6 Ian 2017 | 6228 vizualizari
Tochitura a la Motan

"Bunatati pentru colindatori"

Ingrediente

  • 400 g fleica de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 500 g pulpa de porc
  • 300 g carnati de casa afumati
  • 400 g carnati oltenesti
  • 400 g costita afumata
  • 100 ml apa
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • MAMALIGA
  • 3 pahare malai
  • 9 pahare apa
  • 50 g unt
  • 2 lingurite rase sare
  • branza de capra maturata

Mod de preparare

Carnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si se lasa la fiert 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des, se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se pune apa cu sarea la fiert, in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn.

Se pune in farfurie tochitura, felii de mamaliga si se rade deasupra mamaligii branza.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de porc la cuptor

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2017, 14:43
Buna
la 06.01.2017, 14:45
Vad ca deja ti-a facut meniul pentru Bengalion
la 06.01.2017, 14:49
Cand ajung acasa, pun de-o mamaliga! Cu ce? Oi vedea...... asa pofta mi-ai facut!
la 06.01.2017, 14:54
vai ce tochitura buna
la 06.01.2017, 15:01
Tochitură de tochitură!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking